Dom > новости > Sadržaj
Кансас Цити Повер & Лигхт ће инсталирати 1000 ЕВ пуњења станица
- Apr 16, 2017 -

Ако би било више ЕВ станица за пуњење, било би више ЕВ-ова, аргумент иде. Ако је било више ЕВ-ова, било би више ЕВ станица за пуњење, покреће контра аргумент. И круг и круг идемо. Лет'с сенд соме лове тодаи то пеопле ат Кансас Цити Повер & Лигхт, вхо децидед овер а иеар аго то дисрупт онгоинг дебате анд старт буилдинг ЕВ цхаргинг инфраструцтуре ин итс сервице ареа.

КЦП & Л ЕВ мрежа за пуњење

У 2015. години, КЦП & Л је одлучио да понуди 20 милиона долара за инсталирање 1.000 ЕВ станица за пуњење у и око Канзас Ситија. Тај програм је сада готово потпуни и претворио је Кансас Цити у једно од најбрже растућих ЕВ тржишта у Америци. "Ту је мало покрета усред земаљске земље", каже Цхуцк Цаислеи, потпредседник КЦП & Л'с за маркетинг и јавне послове. "Страшно смо узбуђени због могућности оваквог транспорта, па смо зато желели да смо катализирани".

Станице за пуњење ЕВ-а не прелазе само у Цити Халл-у или у центре. Они се инсталирају на радним местима, у гаражама станова, у продавницама прехрамбених производа, на градским паркирним мјестима и на подручјима спортских стадиона. Идеја је да дозволи људима да наплаћују своје аутомобиле док раде на својим мобилним телефонима, укључујући се како иду у њихов свакодневни живот. Пуњење је било бесплатно током фазе инсталације, али се очекује да ће почети овог лета прелазити на паи-то-цхарге базу.

За КЦП & Л, инсталирање ЕВ пуњача је више него чист превоз. Ради се о поновном замишљању енергетске мреже будућности и не мора да гради више електрана. Цаислеи каже да је КЦП & Л електрична мрежа изграђена да ради на врућим летњим данима када је употреба клима уређаја максимална. Као резултат тога, систем је недовољно искоришћен за 80% времена. Купци су већ платили електричну мрежу и електране. Драматично повећање потрошње електричне енергије би смањило трошкове КЦП & Л'пер унит јединице и могло би значити ниже рачуне снаге за своје купце.


"Када укључите додатни ТВ у својој кући, то није довољно за промјену те једначине", каже Цаислеи. "Али када говорите о сегменту [аутомобилској индустрији], то је чак 25 до 30% укупне економије и електрификације, говорите о значајном повећању потрошње електричне енергије, што значи да сада користимо то инфраструктуру коју су купци толико платили много ефикасније. "

Додао је да електрична енергија коју компанија продаје стално постаје чистија. Фосилна горива генеришу опадајући део електричне енергије подручја. Нуклеарна и обновљива енергија чине скоро половину. "Ми само сједимо у Саудијској Арабији еквивалент вјетра", каже он.

Комунална компанија добила је хладан пријем у свој програм од локалних регулатора у Канзасу и Миссоуриу. Када је затражио дозволу за додавање 2 или 3 центне месечне накнаде за рачуне потрошача како би помогао у плаћању за инсталирање и одржавање станица за пуњење, Кансас регулатори су рекли бр. Мисури још није одлучила о захтјеву.

Давид Ницкел, потрошачки саветник Кансас Цитизенс 'Утилити Ратепаиер Боард-а, каже: "КЦП & Л је свакако слободан да покреће било који програм чистог аутомобила који они желе. Питање постаје питање да ли трошкови наплаћују потрошачу или не. То је то, једноставно не. "Да, Давид, тако је. Нико у правом смислу не би желео да плати 3 цента месечно како би побољшао квалитет ваздуха и смањио здравствене ризике подстичући употребу аутомобила са нултим емисијама. Зашто нико никада није у стању да разуме економску корист која се остварује када људи живе дуже и здравијег живота?

Слично пигхеад одговор од регулатора је играо у Калифорнији пре много година. На крају, законодавци су ушли и једноставно надлежни комунални служби престали да се зезају на неколико пенија и почну пружати решења за смањење емисије емисија у заједницу. Изненађујуће, комуналне компаније у Златном стању су откриле да је зелена енергија заправо добра за пословање. Кога је то избацило, а?


Цопиригхт © Бесен-група Сва права задржана.